Foto: Saga

Seda kosa je prirodni i sastavni deo života. Kod nekih započinje ranije, a kod nekih kasnije. Danas, žene sve više i više ne prikrivaju svoje sede i prihvataju sedu kosu.

Ako nikada niste farbali kosu, proces je lak- sede će same izaći na videlo. Problem nastaje ako ste ranije farbali kosu i sada želite da izvršite prelaz. Na jednoj strani ćete imati srebrnkaste niti, a na drugoj strani boju. Kako biste izbegli ovu oštru liniju, možete uraditi nekoliko stvari.

Foto: Byrdie

Prelazak u sivo je dug proces. Da ne biste ugrozili zdravlje kose, potreban vam je dugoročan plan. Najbolje bi bilo da odete u salon nekoliko puta kako bi vam stručnjak pomogao u procesu.

Tokom transformacije, treba izbegavati velike razlike u boji kose, pa je balajaž tehnika najbolja i najnežnija tehnika isticanja.

Takođe, trebalo bi promeniti i liniju proizvoda koje koristite, i preći na nežniju kozmetiku, koja nije jaka.

Foto: Prima

Ako imate dugu kosu, trebaće više vremena da izrastak dođe do vrhova, čime se naravno produžava proces. Zato je lakše skinuti neku dužinu. S novom bojo kose dolazi i do promene stila i to ne mora biti drastična promena.

SAVETI ZA ŠMINKANJE: Kada se odlučite za sivu kosu, treba promeniti i rutinu u šminkanju. Odaberite rumenila toplih boja, poput nijanse karamele, ružičastih boja, boje breskve, koje oponašaju zdrav i prirodan izgled. Ako vam i obrve postaju sivkaste, nemojte ih potamnjivati, već ih samo malo popunite nežnijom bojom. Takođe, treba znati da mat na starijoj koži (50+), može doprineti kontra efektu, da vam koža izgleda starije nego što jeste. Za usne koristite boje breskve.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments