Foto: Wealth Ideas

Istraživači su pitali preko 1.600 ljudi kako su se prilagodili radu kod kuće, a jedna trećina je izjavila da su produktivniji nego u kancelarijama, jer su primetili da kod kuće imaju bolju kontrolu nad vremenom i završenim poslom.

Istraživači sa Univerziteta u Montrealu spoveli su internet anketu nad 1.600 ispitanika- 75 posto su bile žene, a 25 posto muškarci, većinom iz Kvebeka, Kanada. Oko 85 posto je imalo 40 godina i visoku stručnu spremu.

Trećina ispitanika je rekla da oseća da im je produktivnost bolja kod kuće, uprkos činjenici da ih više od pola radi dok je kod kuće njihova porodica.

Međutim, ima i onih koji su se osećali izolovano ili su se oslanjali na druge kako bi obavili svoj posao, rekli su da su bili manje produktivni.

Foto: CNBC.com

Oni koji su rekli da su produktivniji su bili stariji od 40 godina. Neki ispitanici su takođe primetili da im se količina posla povećala dok rade na daljinu, ali da bolje mogu kontrolisati vreme i izvršeni posao.

Čak 39 posto ispitanika je izjavilo da bi više volelo da ostane da radi od kuće kada se završi pandemija koronavirusa, piše Dejli Mejl.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments