Razlozi zbog kojih bi svaka žena makar jednom trebalo da otputuje sama?

       
Foto: Gap Year

Ako imate pozitivan stav, sve će vam teći glatko. Čak nije toliko strašno ni ako se izgubite. Shvatićete da nije sve pod vašom kontrolom, a način na koji doživljavate život će se u potpunosti promeniti.

Američki portal Skift je 2017. godinu proglasio godinom solo putnica, upravo za taj termin je prema Guglu trendovima porastao interes.

Psihičko zdravlje
Kada putujete sami, to pozitivno utiče na vaš um i telo. Provođenje vremena u solo putovanju neminovno uključuje pozitivne stvari kao što je suočavanje s ličnim strahovima i slabostima, kao i otkrivanje i prelaženje granica, snažniji stav i samopouzdanja, ali to može biti i podsticaj da prigrlite svoju individualnost i da se prestanete da se upoređujete s drugima.

Odmor od tehnologije
Svakodnevica je obeležena tehnološkim distrakcijama koje nam odvlače pažnju. Premalo vremena odvajamo jedni za druge, a premalo vremena žene posvećuju sebi i ličnim mislima. Kod solo putovanja, žena je fokusirana isključivo na sebe, sama odlučuje o svom rasporedu, na šta će potrošiti novac, s kojim ljudima će pričati i ostvariti kontakt ili će možda poželeti da priča samo sama sa sobom i uživa u opuštanju i tišini.

Nezaboravne uspomene
Kaže se da su putovanja jedina stvar koju možete kupiti novcem, a da pritom postajete bogatiji. Što više putujemo, to u nama izaziva osećaj koji nas tera da cenimo male trenutke.

Nove avanture
Nijedno putovanje nije potpuno savršeno, koliko god dugo planirali, uvek će iskrsnuti neki problem i prepreke koje treba prebroditi, baš kao i u svim drugim situacijama u životu. Kada putujete sami, svaka promena u rasporedu je prilika za nove izazove i avanture i nemate nikoga pored sebe s kime biste mogli da se prepirete oko preuzimanja odgovornosti za eventualne greške.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments