Ova pita je gotova za kratko vreme, kora je hrskava, unutrašnjost se topi u ustima, a za pripremu će biti potrebno samo nekoliko minuta.
Sastojci:
- 500 grama svežeg sira
- 150 grama fete
- 1 jaje
- 8 kašike ulja
- 500 grama kora za pite
- so
- susam
- 150 mililitara mleka
Priprema:
Pomešajte ulje i mleko da napravite preliv. Premažite prvu koru i prelijte je prelivom. Preklopite drugom korom i takođe prelijte prelivom. Dodati treću koru, premazati sirom i urolati. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i sir, a na svaku treću koru stavite sir, kako je objašnjeno u prvom koraku. Stavite pite u pleh rerne i isecite ih na željenu veličinu pre pečenja. Ostatak dresinga dodajte u posudu u kojoj je bio sir i sve dobro promiješajte. Prelijte pitu, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta, ili dok ne porumeni.
Prijatno!