RECEPT DANA: Riblji paprikaš, gurmansko jelo za dane posta koje pomera granice dobrog ukusa

Sočan i ukusan, pravi raj za nepca.

Potrebno je:

  • 1½ kg šarana
  • 5 glavica crnog luka
  • ulje
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike crvene začinske paprika
  • celerov list
  • 2-3 dl soka od paradajza
  • 1 dl crvenog vina
  • biber

Priprema:

Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite paprikaš uz kuvani krompir ili testeninu.

trpeza.alo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije

Podelite članak:

Pretplata na obaveštenja

Još ovakvih vesti
slični sadržaji

Tri najlepše žene horoskopa: Jedna ima „ono nešto“ što dolazi iznutra

Lepota je mnogo više od fizičkog izgleda, ona je...

Otkrivena nova krvna grupa: Jedina osoba na svetu ima baš nju

Francuski naučnici identifikovali su novu krvnu grupu, nazvanu "Gwada...

PAZITE SE! Ako osećate ovaj miris u svom domu možda se negde zavukla zmija otrovnica

Otkriće zmije u kući, garaži ili bašti može izazvati...