Želite da iznenadite voljenu osobu za Dan zaljubljenih, a niste baš najspretniji u kuhinji? Ne brinite, evo jednostavnog recepta koji će sigurno oduševiti partnera ili partnerku. Lako i brzo se pravi, a što je najvažnije, u obliku je srca!

Prvenstveno mali trik ukoliko ne posedujete kalup za kolače u obliku srca, kako da uz pomoć folije napravite isti. A ukoliko posedujete gotov vi ste već pola posla obavili.

Potrebni sastojci su poređani po redosledu kako ih ubacujete u veliku posudu u kojoj ćete mutiti mikserom:

1 jaje

pola šolje ulja (obično suncokretovo)

2/3 šolje jogurta

1 šolja šećera

2 šolje brašna

2 vanilin šećera

1 prašak za pecivo

(Smesa po gustini treba da podseća na malo gušći jogurt)

Dobijenu masu sipamo u improvizovane modle u obliku srca ili u već postojeće modle u tom obliku ako ih imate. Popunjavamo 2/3 modle sa smesom za mafine jer oni narastu pri pečenju. Od jedne ture dobijate okvirno 24 mafina. Nakon toga u svaki mafin dodajemo željenje dodatke. Mi smo se ovog puta opredlili za čokoladne mrvice a testo smo, da bi bilo u duhu predstojećeg praznika, obojili u lila boju tako što smo pored svih onih sastojaka dodali šaku izblendiranih malina ili jednostavno možete dodati crvenu jestivu boju.

Mafine pečemo na 180 stepeni dok ne porumene. Prednost ovakvih kolača jeste što je osnova ista a vi u svaku modlu nakon ulivanja mase a pre pečenja dodajete sastojke po želji i volji vaše voljene osobe.

Izjavite ljubav na ukusan način!

Autor: Jovana Filipović

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments