Život i stilReceptRecept za najlepši letnji ručak - PAPRIKE SA PAVLAKOM I BELIM LUKOM:...

Recept za najlepši letnji ručak – PAPRIKE SA PAVLAKOM I BELIM LUKOM: Brzo, jeftino i gotovo za pola sata!

spot_img
spot_img

Ako želite brz, jednostavan i ukusan letnji ručak, ne morate da tražite dalje – paprika sa pavlakom i belim lukom su pravi izbor! Ovo starinsko jelo pravi se od svega nekoliko sastojaka, ali ukusom nadmašuje i mnogo složenija. Cele paprike se prvo prže dok ne zamirišu na leto, a zatim krčkaju u bogatom, kremastom sosu od pavlake, jaja i belog luka. Rezultat? Neodoljivo domaće, zasitno i savršeno uz parče hleba za umakanje!

Ovaj savršeni recept za paprike sa pavlakom i belim lukom pronašli smo na TikTok-u @enina.kuhinja.eni. Prave se brzo i jednostavno, a u nastavku pročitajte detaljno kako se spremaju.

Paprika sa pavlakom i belim lukom

Potrebno je:

  • 5 srednjih paprika
  • Malo ulja za prženje
  • 2 jajeta
  • So i biber po ukusu
  • 350 g kisele pavlake
  • 2 kašike brašna
  • 1 mladi seckani beli luk
  • 20 g putera

Priprema:

Letnji ručak koji svi obožavaju! Ovaj recept ima poseban način pripreme. Paprike se prvo prže cele, a zatim se sjedine sa kremastim umakom od pavlake, jaja i belog luka. Ne zna se da li je lepši miris tokom kuvanja ili ukus kad se posluži!

Za početak operite 5 srednjih paprika. Dobro ih osušite kuhinjskom krpom jer će se pržiti na vrelom ulju. Pažljivo spuštajte paprike u tiganj sa malo ulja i pržite ih oko 15 minuta sa svih strana dok ne dobiju zlatnu koricu. Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, a zatim ih oljuštite i isecite po dužini.

Priprema kremaste smese: Umutite 2 jajeta sa malo soli i bibera. Dodajte 350 g kisele pavlake i nastavite da mutite dok ne dobijete glatku smesu. Zatim umešajte 2 kašike brašna, to će obogatiti teksturu i učiniti umak još kremastijim. Na kraju, dodajte seckani mladi beli luk, neizostavan deo koji ovom jelu daje poseban domaći šmek.

Završno kuvanje: U tiganj u kome su se paprike pržile dodajte 20 g putera. Kada se rastopi, sipajte smesu od pavlake i krčkajte 5 minuta na tihoj vatri uz stalno mešanje. Nakon toga dodajte isečene paprike i sve zajedno kuvajte još 15-20 minuta dok se ukusi lepo ne sjedine. Paprike sa pavlakom su tada spremne za posluženje.

blicžena.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije

Podelite članak:

Pretplata na obaveštenja

Još ovakvih vesti
slični sadržaji

BRZA POSNA TORTA SA JAGODAMA Nema paljenja rerne, može i dete da je napravi

Savršena za sve svečane prilike. Potrebno je: Za koru: 300 g...

Osvežava kao limunada, budi kao espreso: Kafe tonik je novi letnji hit, idealan za one kojima ne prija mleko

Kada probate ovu aromatičnu i gaziranu alternativu shvatićete zašto...

NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete

Slasno jelo raspametiće i one izbirljive. Potrebno je: 1 l...

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako

Kremaste i slatke, prste da poližete. Potrebno je: 300 g...