Batačići na roštilju neizostavni su za praznike i uvek pogodna opcija za sve one koji ne jedu crveno meso.
Sastojci:
- 16 pilećih bataka
- 4 kašičice maslinovog ulja
- 3 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 ½ kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica senfa u prahu
- ½ kašičice ljute papričice u prahu
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
Recept za najukusnije batačiće sa roštilja:
Kako biste napravili ove batake, prvo zagrejte roštilj. Dok se roštilj zagreva, osušite pileće batake. Ravnomerno premažite sve strane maslinovim uljem. Pomešajte sve začine, so i biber. Lagano utrljajte mešavinu začina u sve strane bataka, uključujući i ispod kože.
Kada se roštilj zagreje, očistite ga i namažite uljem da se ne lepi. Poređajte pileće batake po roštilju, i razmaknute jedan od drugog. Grilujte oko 25 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta.
Svet plus:
Ostavite pileće batake da dostignu spoljašnju temperaturu pre pečenja na roštilju. Dodajte začine ispod kože, kao i odozgo, za optimalan ukus. Osušite piletinu tapkanjem pre nego što je začinite. Ako su vam bataci suvi pre mazanja uljem i začinima, kožica će biti lepo hrskava. Ne preskačite ovaj deo jer je jednostavan, ali je veoma neophodan da biste izbegli gnjecavu kožicu piletine. Podmažite roštilj uljem da biste sprečili lepljenje. Piletina se prilično lako lepi za roštilj.
stvarukusa.mondo.rs