Rodila 44 dece pre 36. godine- među njima su šest setova blizanaca

       
Foto: DW

Mariam Nabatanzi (39) rekordan broj beba rodila je pre 36. godina, a sva deca su od istog oca, koji je napustio svoju porodicu.

Ova hrabra žena iz Ugande, rodila je tri seta četvorki, četiri seta trojki i šest setova blizanaca. Nažalost, ona se udala sa 12 godina, za svog supruga koji je tada imao 40 godina.

Nakon rođenja prvih blizanaca, Mariam je ginekolog rekao da ima neobično velike jajnike. Savetovao joj je da bi joj kontracepcija poput pilula mogla oštetiti zdravlje, pa su deca nastavila da se rađaju.

Njen muž i otac dece, napustio ih je pre tri godine i ona snosi svu odgovornost za odgajanje svoje velike porodice. U svojoj poslednjoj trudnoći, Mariam je imala komplikacije. Rodila je šesti set blizanaca, ali nažalost jedan od njih je umro tokom porođaja. Tada ih je napustio otac.

Mariam je radila je kao frizerka i dekoraterka prostora za razna događanja, skuplja i prodaje metalni otpad, kuva lokalni džin i prodaje biljne lekove, sve to kako bi prehranila svoju porodicu.

Njeno najstarije dete, Ivan Kibuka, morao je da napusti školovanje kako bi pomogao u podizanju porodice. Dvanaestoro dece spava na metalnim krevetima na sprat s tankim dušecima u jednoj maloj sobi s prljavim zidovima. U ostalim sobama, deca se gomilaju na dušeke koje dele, dok ostali spavaju na podu. Starija deca pomažu u brizi oko mlađe dece, a svi pomažu u kućnim poslovima, poput kuvanja. U jednom danu Mariam može potrošiti 25 kilograma kukuruznog brašna, a riba i meso su retke poslastice.

“Počela sam da preuzimam odgovornost odraslih u ranoj fazi. Nisam osetila sreću nijednom otkad sam se rodila. Zato želim da moja deca budu srećna”, rekla je Mariam za Mirror.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments