Foto: Tijana Vuković

Sanja Kačar, dizajnerka nakita, nalazi se iza brenda S by Sanja Kačar, koji je savršen za sve prilike- od večernjih izlazaka do porodičnih ručkova, šetanja psa ili odlaska u pozorište.

Sanja Kačar, dizajnerka brenda S by Sanja Kačar sa minđušama iz svoje kolekcije
“Izradom nakita sam se bavila još kao dete, kao što sad vidite dečicu kako prodaju narukvice po ulici- tako sam i ja. Plela sam narukvice ili ih heklala (baka me je tome naučila) i onda na hoklici ispred kuće prodavala komsijama. Verujem da sam svima bila simpatična, kao što su meni danas ova dečica. Sećam se da mi je mamina prijateljica tada dala ozbiljne parice za jednu narukvicu (marke su tada bile u opticaju)-tako da sam umela i da zaradim za svoje “igračke”. Kreativnost sam uvek imala u sebi i samo je čekalo momenat da iskoči iz mene, što se i desilo pre par godina. Počelo je od sitnih stvari- narukvica, tada popularnim čokerima, i jos nekim ogrlicama, pa minđušama, ukrasima za cipele, broševima… Trazila sam se neko vreme, opipavala sam tržište i svoje mušterije”, rekla je Sanja.
U njenoj ponudi mogu se pronaći minđuše, ogrlice, narukvice, prstenje, razni ukrasi, šnalice, a od skoro radi i na kolekciji za venčanja.
S by Sanja Kačar
“Materijali od kojih pravim nakit su različiti. Uvek gledam da to bude nešto sto je anti alergeno, pa mahom biram hirurški čelik. Naravno tu su varijante posrebreni materijali, roze pozlata, volim da dodajem poludrago kamenje, obožavam i kožu u kombinacijom sa metalom, te minđuše su planule”, nastavlja.
Sanji dosta ideja dolazi od drugarica ili kad se sprema za neki izlazak. Na taj način su nastali i inicijali, koji su najprepoznatljiviji Sanjin komad nakita.
S by Sanja Kačar inicijali
“Tu su kristali kao glavna opcija, ali onda s obzirom da su veće minđuše, a kristalne- nisu smele biti teške. Tako su deo po deo nastajale. One su lagane kao pero, prelepo sijaju, jako su primetne i obzirom da ih sama izrađujem potpuno od kalupa- mogu biti bilo koje slovo. Inicijali su jedan od tri najprodavanija proizvoda, pored druga kristalne ogrlice i pin minđuša”.

https://www.instagram.com/p/B79PUUXJlPp/

Njen rad je handmade i sama radi sve- od nacrta preko pravljenja proizvoda do pakovanja i slanja, nećemo zaboraviti ni marketing kao jako bitan deo ovog posla, koji Sanji iziskuje mnogo vremena.
“Sam brend ima u sebi srce, ko me zna, zna da je Sanja Kačar jednako srce, ne znam što jednostavno volim sve što ima srce… Ja širim ljubav i u sve što radim ulažem svu ljubav- samo tako može da uspe.”
S by Sanja Kačar narukvica
“Ja sam osoba koja može inspiraciju u svemu da pronađe. Jedne minđuše su, na primer, bile inspirisane ukrasom za jelku. Uglavnom ideje počinju od mene , od spremanja za izlazak, ili od mojih drugarica, naravno raznih dizajnera, čudnih cvetova ili apstraktnih oblika, aktuelnih trendova, kao što su recimo šnalice u jednom momentu bile popularne”.
“S by Sanja Kačar devojke su one koje vole da su drugačije i prepoznatljive. I vrlo su smele. Veliki deo mog nakita je limitiran, i to je uglavnom devojkama lepo, jer niko ne voli da šeta gradom i da nosi sve što nose svi ostali, a ako znaš da postoji 20, 30 pari minđuša izrađenih u mojoj seriji, koje se zapravo prodaju i svuda po svetu, jako je mala šansa da ćeš na baš te devojke naići”, objašnjava Sanja.
Pošto je uvek volela da bude drugačija, Sanja je svom nakitu nadenula i imena. Gleda da ta imena budu ženska i da prate dizajn. Ako ostane bez ideja, njene mušterije daju imena njenom nakitu. Tako imamo Eli, Nora, Lola minđuše, Milica ogrlicu…
S by Sanja Kačar minđuše; foto: lusstudio
Planovi za dalji rad su kolekcija za venčanja, raznih ukrasa za mlade, njihove kume, deveruše. Biće i još novih minđuša, narukvica, a malo više će se pozabaviti kožom.
“Malo više paznje ću posvetiti i ukrasima za cipele, a u onoj malo daljoj budućnosti najavljujem neke zaista posebne komade nakita, unikatne, izložbenog karaktera.  Tako da ćemo verovatno za koju godinu doživeti i S by Sanja Kačar izložbu, a vaš portal će, naravno, biti pozvan”, završava sa osmehom naš razgovor Sanja.
S by Sanja Kačar možete pronaći na Instagram i Fejsbuk stranici, a ovo je idealno vreme za darivanje dragih osoba, jer nam se približava Dan zaljubljenih.
Autor: Ivona Karan
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments