S ovim navikama u kuhinji treba prestati: Ne otvarajte vrata rerne dok se kolač peče

       
Foto: The Today Show

Ne mešajte upozorenja koja govore da je nešto upotrebljivo do određenog datuma s onima koja govore da je nešto najbolje iskoristiti pre nekog datuma. Mnoga hrana može se jesti i nakon ‘najbolje do’ datuma, samo će ukus biti nešto lošiji.

Koristite pribor s kojim kuvate da probate hranu

To je u redu samo ako kuvate za sebe, ali ako kuvate i za druge, onda to nipošto ne bi trebalo raditi.

Koristite metalni pribor na teflonu

Boljee koristite plastične, silikonske ili drvene kutlače i pribor, jer će tave i lonci s teflonom tako duže trajati.

Koristite ekstra devičansko maslinovo ulje za prženje

Takvo ulje počne da se dimi pre ostalog ulja koje se inače koristi za prženje.

Foto: Today I Found Out

Previše mešate tokom kuvanja

Najviše okusa stvara se dok se namirnice prže na dnu šerpe. Umesto mešanja, probajte namirnice da okrenete u tavi ili loncu trzanjem, kao kad okrećete palačinke bacanjem, ali naravno, slabije.

Koristite istu dasku za meso i povrće

Meso može kontaminirati različite namirnice i zato budite oprezni pa meso i povrće secite na različitim daskama.

Koristite mobilni dok kuvate

Na svim uređajima se nalazi na milione bakterija- počevši od tastature na računaru, ekrana laptopa ili mobilnog telefona. Dok pripremate obroke nemojte koristiti uređaje kako ne biste bakterije prenosili na hranu i površine za spremanje, a ako već to radite, obavezno dobro operite ruke.

Foto: The Daily Meal

Puštate ljubimce blizu hrane

Znate li gde su šape vaših ljubimaca bile ceo dan? Tu lži odgovor zašto životinje ne bi trebalo puštati blizu hrane.

Ne brišete površine nakon kuvanja

Ovo je posebno bitno ako ste pripremali sirovo meso. Time ćete ukloniti sve nečistoće sa površina i ostaviti ih spremne za kuvanje nekog od sledećih obroka.

Ne čitate recept kako treba

Pre kupovanja namirnica dobro pročitajte recept da ne biste ostali bez namirnice za ukusnu večeru.

Otvarate vrata rerne usred pečenja

Nemojte otvarati vrata rerne kako bi proverili da li se kolač diže ili da li je jelo spremno. Na taj način toplota izlazi iz rerne i samo produžavate proces pećenja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments