S ovim odevnim predmetima treba biti oprezan

       
Foto. Today Show

Kad žena obuje cipele s visokom potpeticom, odmah postaje elegantnija. Ali, to ne znači da ih treba nositi svaki dan. Može doći do bolova u leđima, nogama i otoka, ali i do krive kičme i hernije.

Dobar par farmerki svaka žena treba da ima u svom ormaru. Mnoge žene i devojke nose potpuno uske farmerke kako bi istakle noge. Ali, one zaustavljaju cirkulaciju u telu što dovodi do proširenih vena i celulita. Koža ne može da “diše” jer je tkanina previše blizu tela. Urasle dlačice takođe mogu biti jedan od problema na nogama i bikini zoni.

Možda vam se čini da su ravne cipele potpuno bezopasne. Lekari tvrde da ove cipele mogu jako naštetiti vašem zdravlju jer će opterećenje na stopalima biti neujednačeno. To može dovesti do bolova u nogama i leđima. Još jedna posledica je kada se stopalo okrene prema unutra što dovodi do deformacije kolena i kukova.

Puš-ap grudnjaci su popularni. Međutim, čak i ako vam se čini da su s njima grudi na pravoj visini, u stvarnosti delovi ovog grudnjaka deformišu grudi i čine ih zavisnima od veštačke potpore. Blokiraju krvne sudove i prave stalni pritisak na grudi.

Čarape čine ženski izgled potpunijim i elegantnijim, ali i noge izgledaju vizualno lepše. Nažalost, ako ih nosite često, mogu biti i štetne. Sintetički sastojci u čarapama zadržavaju vlagu, stvarajući efekt staklene bašte. Kao rezultat toga, one dovode do različitih vaginalnih infekcija, a neke hulahupke takođe imaju negativan učinak na cirkulaciju što može dovesti do proširenih vena i celulita.

U ženskoj torbi možete pronaći sve, od kozmetike do računa. Velike torbe su stvarno zgodne, ali i nesigurne za naše zdravlje. Budući da stalno nosimo torbe na jednom ramenu, naprezanje ramena može postati preveliko što može dovesti do skolioze. Zbog neravnoteže možete imati grčeve mišića i blokirane krvne sudove.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments