U zimskom periodu naša kosa izložena je hladnom vazduhu i pojačanom dejstvu vlage koji mogu doprineti da se na njoj pojave ispucali krajevi, da postane neposlušna, gruba i oštećena. 

Ukoliko želite to da sprečite i pomognete vašoj kosi da prebrodi ovaj period, praktikujte nešto od sledećih saveta koje smo izabrali baš za vas.

1. Ne perite kosu prečesto

Ukoliko je u vašoj navici da kosu perete svaki ili svaki drugi dan, potrudite da se da bar u ovom periodu to izbegavate. Čestim šamponiranjem uklanjate zaštitne lipide koji su zaslužni za zdravo teme i prirodni balans kojim doprinosite da kosa duže izgleda sveže.

2. Gumice i šnale- stop!

Iako nam je često najlakše da samo svežemo kosu u rep ili napravimo neobaveznu punđu, trudite se da što manje lomite vlasi, opterećujete ih dodatnim asesoarima ili stežete čvrstim šnalama. Pustite je što češće da prirodno pada kako bi što manje lomile vlasi koje su i ovako izložene promenjenim i nepovoljnim zimskim uslovima.

3. Koristite dodatne preparate

Iako je u vreme praznika naš budžet često izložen pravom testu izdržljivosti, potrudite se da nabavite bar jedan preparat više za negu vaše kose. Odlučite sa za pakovanje, masku, prepratate za lakše raščešljavanje, ali svakako ubacite dodatnu komponentu vašem redovnom ritualu pranja kose. Uvek možete pronaći jednostavne i jeftine recepte za negu uz pomoć prirodnih preparata, pa možete napraviti razna pakovanja namirnicama koje već imate u kući.

4. Četkajte suvu kosu

Iako se svi odlučuju da svoju kosu raščešljavaju kada je ona mokra, ovo je jedna od najčešćih greški. Naime, kosu bi trebalo raščešljavati dok je suva i to posebnom četkom sa što širim zubcima kako bi što manje kidali svoje vlasi. Nakon što operete kosu, trebalo bi da je većim delom već raščešljana, tako da četku u ruke pre samog pranja kose.

5. Zdravi vi, zdrava kosa

Ukoliko ste do sada selektivno pazili na izbor namirnica koje jedete, zimski period je pravo vreme da se okrenete zdravoj ishrani. Verujte nam, i vaša kosa će zablistati novim sjajem ukoliko se na vašem meniju nađu namirnice bogate vitaminimi i mineralima koji će odmah napraviti razliku i u kvalitetu i izgledu vlasi.

Sve ovo je samo deo saveta koje treba da praktikujete kako biste održali što duže zdravlje i kvalitet vaše kose. Zato, već sutra probajte da ispoštujete bar jedan od ovih saveta i verujte nam, sigurno ćete ubrzo videti rezultate.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments