Da li vam se na poslu ikada desilo da, šta god da ste pokušali, jednostavno ne možete da se naterate da radite? Osećate se bezvoljno, dosadno vam je, a posle završenog radnog vremena nemate volje ni za šta?

Svi smo prošli kroz ovu fazu bezvoljnosti, a stres usled nedostatka motivacije na poslu svakim danom je sve veći. Kako biste ovo u budućnosti sprečili, isprobajte naredne savete.

Saveti za motivaciju na radnom mestu

  1. Identifikujte radne zadatke. Na motivaciju  može da utiče to da pred sobom imate konkretan cilj i osećanje uspeha kada ga na kraju dana ispunite. Isprobajte ovu metodu svaki dan.
  2. Važnost vašeg posla. Drugi ključan trenutak za motivaciju jeste da uvidite kako vaš posao utiče na firmu, klijente, brend ili pak na svet. To vam može biti dodatni vetar u leđa.
  3. Naučite novu veštinu. Kada svaki dan radimo isto, to svima vremenom može da dosadi. Zato pokušajte da savladate nove veštine, u zavisnosti od prirode posla, poput učenja novih prečica na tastaturi, na primer. Tako će vam vreme brže proći, bićete zadovoljniji i brže i efikasnije ćete izvršiti radni zadatak.
  4.  Svaki dan zapišite ciljeve koje treba da dostignete tog dana i pogledajte na kraju radnog vremena šta ste sve sa liste postigli. Isto tako, tražite afirmaciju od nadređenih i kolega na kraju svake radne nedelje.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments