Saveti za roditelje: Bebin društveni život

       

Što više rastu, bebe teže za dodatnom stimulacijom. Vi ste joj i dalje omiljena osoba za igru, ali primetili ste da počinje da obraća pažnju i na drugu decu u okruženju, parku, ulici. Organizovao okupljanje ima prednosti kako za vašu bebu, tako i za vas. 

  • Prilika da razgovarate sa odraslima– Ako ste uglavnom kod kuće, verovatno ste najviše navikli na bebino brbljanje. Redovno sastajanje sa drugim roditeljima biće prilika da se lepo ispričate.
  • Zabava za bebu- Pre prve godine ne treba očekivati da se vaše dete igra kao velika deca, ali videćete neku vrstu interakcije sa drugim bebama. Bebi će biti i veoma zabavno da samo posmatra druge bebe dok se igraju.
  • Sklapanje prijateljstva– Ako se beba uspešno uklopi u grupu za igru, ona će moći godinama da se igra sa istom decom. Samim tim, i vi ćete steći nove prijatelje.
  • Podrška onih sa istim problemima– Sastajanje sa drugim roditeljima podsetiće vas na to danniste jedini čija deca ne spavaju noću, neće da jedu, da niste jedini koji ne mogu da se posvete sebi i partneru.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: