Fotografija: Happiest Baby

Važi za pouzdano sredstvo za smirenje, ali da li baš uvek treba posegnuti za njom kada vaše dete zaplače?

ZA

  • Cucla laža, duda ili varalica, možemo je zvati svakako, vašoj bebi može spasiti život! Najnovija istraživanja su pokazala da varalica može smanjiti rizik od sindroma iznenadne smrti odojčeta, jer bebe koje je koriste nemaju tako dubok san od onih koje je ne koriste, te se zato lakše probude. A to je važno za ovaj sindrom. Zato je preporučljivo da se deci mlađoj od godinu dana uveče za vreme spavanja daje cucla.
  • Duda je pod vašom kontrolom. Vi ste ti koji će svom detetu ograničiti korišćenje laže. Probajte je koristiti samo da bise umirili bebu. Za razliku od palca koji je pod kontrolom bebe i koji vi ne možete ograničiti, dudu možete izbaciti iz upotrebe kada vi odlučite da je pravo vreme za to.

PROTIV

  • Dete se može previše vezati za cuclu, pa će vam biti teže da je odviknete od nje. Pogotovo kada poraste malo i može da vam pruža otpor.
  • Duda za roditelje može postati pomagalo koje rešava sve probleme, a to narvano, i nije baš dobra stvar. Roditelji onda neće tražiti stvarn uzrok problema plakanja ili kenjkanja, ali takođe, i neće tražiti neke druge načine da umire svoju bebu. Rezultat je- beba je srećna i zadovoljna ako ima nešto non stop u ustima.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments