Spremni ste da se vratite na posao, ali ne želite da prekinete sa dojenjem bebe. Spremite se da nije lako biti zaposlena majka koja doji bebu.

  • Uvedite flašicu- Počnite da navikavate bebu da pije mleko iz flašice. To ne znači da beba treba da pije formulu, već vaše mleko iz flašice. Čak i ako se nećete vratiti u skorije vreme na psoao, navikavajte je na to, jer će vama biti lakše kasnije.
  • Napravite generalnu probu- Nađite nekoga da vam pričuva bebu, onoliko sati koliko biste bili na poslu. Pretvarajte se da radite sve kao kada idete na posao. Mnogo je bolje da odmah uočite probleme koji mogu da iskrsnu, nego da se suočite sa njima kada zaista krenete na posao.
  • Radite sa skraćenim radnim vremenom- Nemojte odmah krenuti sa punim radnim vremenom. Dajte sebi oduška na početku, ali i organizaciji vremena. Samim tim, tako ćete jačati vezu sa svojom bebom putem dojenja.
  • Krenite na posao sredinom nedelje- Ako ste se ipak odlučili na puno radno vreme, onda krenite na posao u četvrtak ili petak, da biste videli kako funkcioniše sve to. Da li uspevate da se izmlazate dovoljno, kakva je atmosfera na poslu. Manje ćete opteretiti sebe ako krenete krajem nedelje na posao.
  • Procenite uslove za izmlazanje na poslu- Možda će vam traženje mesta za ovu radnju predstavljati problem na vašem radnom mestu. U Americi zakon nalaće da se majkama koje doje obezbede uslovi na poslu gde će one moći u miru da se izmlazavaju. Nađite neku udobnu stolicu, mir za sebe. Obucite odeću koja će vam olakšati laktaciju, potražite privatnost, planirajte gde ćete ostavljati mleko, napravite dobar plan…

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
L0RY
18/07/2018 22:31

Besmisleno. Nema potrebe da se dete doji duze od godinu dana. Tad se svakako vraca na posao. Posle pola godine dojenja, kvalitet mleka opada i mleko polako zamenjuje hrana.