Saveti za roditelje: Kako da postignete sve

       
Fotografija: Youtube

Prinova vam je stigla u dom. Ali, još uvek ne možete da se lepo organizujete. TO JE U REDU!

Pogotovo ako prvi put preuzimate odgovornost i brigu o bebi. Dan i noć provodite u dojenju, hormoni rade i više nego obično, oko vas je nered jer ne stižete da spremate, kroz kuću prolaze rođaci i prijatelji- SVE JE TO U REDU! Jer parola SREĆNA MAMA, SREĆNA BEBA je jedino što treba da vas zanima!

  • Potražite pomoć– Čak i kada mislite da možete sve same, NE TREBA da radite sve same. Potražite pomoć, plaćenu ili neplaćenu, podelite kućne poslove sa suprugom, ali i oko bebe.
  • Pojednostavite posao– Kupujte zamrznutu hranu, gotova jela, iskoristite svaku prečicu za svaki posao!
  • Izađite iz kuće– Vrlo je važno da budete napolju i krećete se i među nepoznatim ljudima. Šetnjica do prodavnice će vam pomoći da se kod kuće osećate osveženi.
  • Ne zaboravite da se šalite!– Smejte se što više. Jer onda imate manje prostora za plakanje.
  • Odredite prioritete- Da li je veći prioritet da vam stan bude usisan dok beba spava ili da vi legnete i opustite se? Ili je pak bitnije očistiti kupatilo nego se maziti sa bebom? Mi ćemo vam reći- UVEK OVO DRUGO!
  • NAVIKNITE SE NA NERED– Živeti sa bebom znači živeti manje- više u haosu. Kako dete sve više bude raslo, vama će biti sve teže da održavate red u stanu. Ali, neka vam ostane negde urezano u pamženju: KADA DECA ZAVRŠE ŠKOLE I ODU OD VAS, KUĆA ĆE VAM BITI UREDNA I TIHA, PA ĆETE JEDVA ČEKATI DA SE VRATE I BUDE GALAME I POTPUNOG NEREDA!

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: