Fototgrafija: Pediatric partners

Pokušajte da izbegavate proizvode koji u sebi sadrže previše toksina. Oni možda jesu efikasniji u čišćenju, ali za zdravlje vaše dece i vas svakako nisu.

Toksini ostaju na svakoj površini koju brišete,, ne u velikim količinama, ali su svakako prisutni. Zato gedajte da sve preparate i proizvode za čišćenje zamenite sa onim na kojima piše- na bazi biljaka, hipoalergenski, nezapaljivi, bez veštačkih boja i mirisa, da ne sadrže kiseline, hlor, nitrate, amonijak, naftu… Neki proizvodi su čak ekološki.

Međutim, neka sredstva možete i sami da napravite!

Pomešajte tečni sapun na bazi bilja sa nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande i dobijate univerzalno sredstvo za čišćenje.

Soda bikarbona i malo vode, koja će dati gustu smesu, idealna je za čišćenje pločića, radnih površina u kuhinji, ali i skidanja fleka sa odeće.

Kako da čistite prozore a da vaša beba ne udiše hemikalije? Pomešajte dve supene kašike običnog belog sirćeta sa četiri litre vode, yatvorite i promešajte u flaši sa raspršivačem.

Ako ne znate kako pokupiti prosutu tečnost s tepiha, upotrebite soda- vodu (tako što ćete je utapkati peškirom u tepih) ili kukuruzni griz (pospite ga da upije tečnost, a zatim sve usisajte)!

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments