Saveti za roditelje: Proslava prvog rođendana

Vaši mališani se neće sećati prvog rođendana, ali Vi kao roditelji želite da se oni osećaju posebno. Dajemo Vam nekoliko saveta kako da deci i Vama prvi rođendan bude za pamćenje i uživanje.

  • Napravite manji spisak gostiju. Mnogo ljudi, čak i lica koja su poznata detetu, mogu biti preopterećenje za njega. Zato pozovite svoje porodice i uzak krug prijatelja, ukoliko niste sigurno da mališan ne može da podnese preveliku gužvu.
  • Svedite dekoraciju na minimum. Baloni, trake, konfete, kape… Potrudite se da ih bude što manje ili još bolje, da ih uopšte ne bude. Vama se to dopada i Vi sanjate o tome kako ćete dekorisati stan, igraonicu, ali bebama to zna da bude zastrašujuće.
  • Pažljivo sastavite jelovnik. Izbacite iz njega bombone, kokice, orašasto voće, jer može doći do gušenja kod dece, a i ne znate na šta su bebe koje su u Vašem okruženju alergične.
  • Odaberite pravo vreme dana za proslavu. Potrudite se da to bude doba dana kada je beba odmorna i sita. Rođendan treba da traje sat i po do dva- da se beba ne bi unervozila i premorila.
  • Nemojte angažovati zabavljače. Mađioničari, klovnovi i drugi zabavljači bi mogli uplašiti Vašu bebu i druge male goste. Ako imate nekoliko mališana koje ne znate kako da zabavite, iznesite dovoljan broj igračaka za svu decu, kocke, slagalice ili pribor za crtanje. Dobra rešenja su i igraonice, ali pazite da one budu prilagođene jednogodišnjem detetu.
  • Nemojte ništa siliti. Ako se beba ne osmehuje na svakoj slici, ako nije zainteresovana da „priča“, pravi korake da biste pokazali „kako je slatka“, to su normalne stvari i ne treba ih forsirati ako beba to ne želi. To može dovesti do nervoze i kod Vas i kod bebe. A ipak je to rođendan i treba biti nasmejan.
  • Beležite uspomene. Vaš mališan se neće sećati rođendana, zato Vi zabeležite par dragih i vrednih trenutaka sa proslave. Ili, zamolite druge da naprave fotografije kako biste Vi mogli da uživate nesmetano.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti