Ako možete, rezervišite karte mnogo ranije, tako ćete moći da odaberete sedišta koja želite.

  • Razmislite da rezervišete mesto za bebu– Na većini letova deca do dve godine mogu da lete besplatno, ako ih držite u krilu, ali bi možda bilo bolje da dete ima svoje sedište. To vam možda deluje rasipnički, ali će i vama i bebi biti lakše da sedite odvojeno. Pre svega, dete je bezbednije ako sedi samo u sedištu tokom turbulencija, nego u krilu roditelja.
  • Uvek odaberite sedište do prolaza– Nemojte iskušavati strpljenje putnika do sebe, koji možda neće previše tolerisati putovanje sa bebom. Ali, tako će vam biti lakše da odete do toaleta sa bebom, da se prošetate, ali imajte u vidu da vas osoblje aviona možda neće pustiti da sedite do prolaza, zbog bezbednosnih razloga, ali ipak pokušajte.
  • Dnevna putovanja kraća, noćna duža– Za duže letove uvek birajte noćne letove, kada će vaše dete moći da prespava put. Za kraće destinacije, birajte dnevne letove, jer će vaš mališan biti poslušan i miran.
  • Dezinfikujte stvari maramicom koje beba može dotaći– Dezinfikujte stočić, naslone za ruku, roletne na prozoru, pa čak i sigurnosni pojas.
  • Zamolite za pomoć– Ako putujete sami sa detetom, ne libite se da potražite pomoć stjuardese ili stjuarta. Svakako je nemoguće podići prtljag u boksić iynad sedišta dok držite dete u rukama.
  • Ponesite dodatnu opremu– U torbu stavite sve igračkice kojima se dete igra, mnogo više vlažnih maramica, pelena, rezervnu odeću za mališana (ali i vas), kao i sredstvo za dezinfekciju ruku.
  • Pazite na uši– Pazite na uši vašeg deteta, jer što su manji, teže podnose promenu visine i pritiska. Ako detetu budete davali da pije tečnost tokom uzletanja i sletanja mogućnost da se zapuše uši je manja, jer dete guta tečnost.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments