Saveti za roditelje: Šta da radite kada se bake i deke mešaju

       
Foto: HuffPost

Imate roditelje (i vi i partner) koji su počeli da se mešaju, a beba još nije ni stigla na svet? To ne iznenađuje, jer nisu prihvatili činjenicu da ćete uskoro postati roditelji.

Vaša uloga, kao budućih roditelja, jeste da im predočite da će postati bake i deke, da je to važna uloga, ALI NIJE NJIHOVA GLAVNA ULOGA.

To treba reći na vreme, i ponoviti koliko god da je potrebno puta, odlučno, ali sa osećanjima. Objasnite im da ste vi na redu da budete roditelji, a da su oni svoju dužnost kao roditelja lepo obavili sa vama.

Biće prilika da prihvatite njihove savete, ali da želite i sami da saznate od pedijatara, drugih roditelja, sajtova, a što je najvažnije majkama posebno, imate intuiciju.

Objasnite im da je važno da za vas postoje pravila koje oni moraju poštovati, i da su se vremena promenila od onda kada su oni odgajani i odgajali vas (bebe ne spavaju na stomaku više, paradajz se ne jede do prve godine…).

Imajte na umu ako se započne svađa sa roditeljima- oni možda znaju više od vas, imaju malo više iskustva, pa makar to bilo i ono kako ne treba odgajati decu ili raditi nešto. Nemojte se ustručavati da ima kažete da biste prvu nedelju proveli samo sa novom porodicom, a da će oni svakako biti pozvani u goste što pre, kada se vi prilagodite novonastaloj situaciji.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments