Smisao za humor otkriva kreativnost i inteligenciju

       
Foto: ADDitude

Oni koji imaju smisla za humor često imaju i bolju sposobnost da se nasmeju sami sebi, prihvataju sebe i znaju ko su i šta su. Zato treba prvo prihvatiti sebe i šaliti se s svojim nedostacima, da bi se mogli smejati drugima. 

Smisao za humor je pokazatelj našeg psihološkog zdravlja. Istraživanje je pronašlo vezu između dvoje u anketi u kojoj su se posmatrali različiti aspekti humora i njegovi učinci na psihu.

Smisao za humor može biti razlog zašto imate dobar imunitet, kao i zašto ste često bolesni. Naučnici veruju da smisao za humor ima pozitivan učinak na imuni sistem, a otkrili su i da smeh može povećati aktivnost nekih naših imunih ćelija.

Humor ima pozitivan učinak i na toleranciju bola, ali potrebno je sprovesti još istraživanja pre nego što se o tome mogu izneti ozbiljnije tvrdnje.

Ljudi koji se brane humorom u situacijama kao što su bolest ili smrt, smatra se da su oni koji ga razumeju inteligentniji od onih koji se nikad ne bi našalili s takvim stvarima.

Smisao za humor pokazuje jesmo li kreativni, a otkriveno je da su oni koji se više šale kreativniji od drugih. Kreativnost, smisao za humor i inteligencija međusobno su povezani.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments