Foto: El Confidential

Šta je bilo u trendu u našoj zemlji ove godine? Manje-više, naše građane mučile su slične brige kao i ostatak sveta. Gugl je zato sumirao godinu u deset pojmova koje su Srbi najviše pretraživali u ovoj godini. Da li možete da pogađate koji pojam je na prvom mestu?

10. PREDSEDNIČKI IZBORI U SRBIJI– Srbija je jedna u nizu zemalja koja je u ovoj pandemijskoj godini imala izbore. Biračka mesta bila su zatvorena 21.juna u 20 časova, pa je tako ovaj pojam za šest meseci uspeo da stigne na poslednje mesto liste najpretraživanijih pojmova na Guglu.

Foto: Južne vesti/Matija Gačić

9. PATRIJARH IRINEJ- Patrijarh Irinej preminuo je 20. novembra u Beogradu, od posledica koronavirusa. Bio je 45. patrijarh Srpske pravoslavne crkve, a ustoličen je 2010. godine, nakon smrti patrijarha Pavla.

8. LA CASA DE PAPEL (KUĆA OD PAPIRA)- Španska serija, koja je vratila italijansku partizansku pesmu Bella Ciao na radio stanice i ulice,

7. IGRA SUDBINE- Serija sa našeg podneblja, nastavak Istine i laži, spada u najgledanije serije u Srbiji, prema Gugl pretraživaču.

6. NBA- I ove godine, građani Srbije budili su se u gluvo doba kako bi pratili igru naših košarkaša u NBA ligi. Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Bobi Marjanović, Nemanja Bjelica- imena zbog kojih je NBA guglano više od predsedničkih izbora.

Foto: Sergio Estrada-USA TODAY Sports/BHRT

5. ISIDORA BJELICA- Srpska spisateljica i voditeljka, Isidora Bjelica, preminula je u avgustu ove godine, nakon duže bolesti. Sahranjena je u Aleji zaslužnih građana. Objavila je više od 40 knjiga, a poznata je i po tome što je bila veliki humanista.

4. KOBI BRAJANT- U prvom mesecu ove godine, svet je potresla avionska nesreća u kojoj su živote izgubili košarkaški mag Kobi Brajant i njegova kćerka Đijana Marija. Šokantne vesti koje su se nizale u vezi sa ovim slučajem, stavile su njegovo ime na listu najguglanijih pojmova ove godine.

Foto: Allen Berezovsky/Hello! magazine

3. IZBORI U AMERICI- Paradoks- građane Srbije više su zanimali neizvesni izbori u SAD-u, nego u sopstvenoj zemlji. 

2. KORONAVIRUS- Za pojam za koji se smatralo da će biti najpretraživaniji u 2020. godini- koronavirus, ipak je iza sebe ostavila jedna veb platforma. Koronavirus pojavio se krajem 2019. godine u Kini, da bi se zatim prošio na ostatak planete. Ovu godinu živimo drugačije, tako što smo odgovorni prema sebi i drugima.

1.GOOGLE CLASSROOM (Gugl učionica)- Sa dolaskom koronavirusa, mnoge škole i fakulteti prešli su na nastavu putem interneta, kako bi zaštiti đake i profesore i sprečili dalje širenje virusa. Gugl učionica je besplatna veb usluga, kako bi se brže i lakše delile datoteke između nastavnika i učenika. Tako je ova usluga Gugla dospela na prvo mesto trendinga u ovoj godini.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments