Šta je poverenje?

       

Imati poverenje u život znači intuitivno slediti tokove života koji nas vode onamo gde treba ići da bismo se razvijali, učili i napredovali.

Poverenje je nešto što dajemo drugima. Ukazati nekom poverenje znači otvoriti srce, pokazati ga onakvim kakvo jeste. Otvoriti srce znači izložiti ga opasnosti da bude povređeno. Zato je proverenje čin hrabrosti i spremnosti na rizik da nešto izgubimo, razočaramo se, doživimo emotivnu bol. Poverenje zahteva da nekom drugom prepustimo kontrolu.

Nije to nimalo lako, posebno kad nam um nabraja sve povrede iz prošlosti. Poverenje imamo u svog ljubavnog partnera, u svoje dete, ponekad u nekog nepoznatog. Poverenje ponekad moramo imati i u vlastite sposobnosti, vođeni glasom intuicije, posebno kad nas naš um sputava svojom analizom.

Poverenje je kamen temeljac svake ljubavne veze, svakog pravog prijateljstva, jer se bez poverenja ne mogu razvijati. Na nama je da odlučimo hoćemo li rizikovati otvorivši svoje srce u činu poverenja ili ćemo ostati sami, depresivni. Poverenje je hrabar čin davanja u kojem nadilazimo sve svoje strahove i sumnje, a zauzvrat dobijamo osećaj povezanosti s drugom osobom ili s grupom ljudi.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments