Foto: The Luxury Spot

Uz savet stručnjaka i mame su napisale kako one rešavaju ovaj čest problem s dečjom kožom.

“Majčino mleko pomaže kod svakog problema- osip, opekotine, ogrebotine, upale oka. Sve to mleko očisti za dva dana”, savetuje jedna mama na stranici Cafemom.

“Preporučujem kremu s jednopostotnim hidrokortizonom koja će olakšati jake simptome pelenskog osipa, hidrokortizon pomaže kod upala i iritacija. Međutim, ako je vaša beba mlađa od šest meseci posavetujte se s dermatologom ili pedijatrom. Važno je često bebi menjati pelene, obično odmah čim se zaprlja, i koliko je to moguće držati to područje suvim i čistim. Ako ste primetili znakove infekcije (crvenilo, jak osip, ranice, mehuriće) znači da treba posetiti pedijatra”, objašnjava dermatolog Džoel Šlesinger.

Kupka od zobenih pahuljica takođe može biti jako korisna jer pomaže kod suve kože, ublažava neprijatan osećaj i svrab. Potrebno je usitniti zobene pahuljice (stavite ih u blender), a zatim u vodu koja ne sme biti prevruća. Dobro je da zob bude direktno ispod slavine dok pripremate kupku, jer tako se najbolje meša s vodom i neće ostati na dnu kade. “Napunite posudu s toplom vodom i stavite pahuljice u nju. Vrlo je umirujuće. Postoje i paste i kreme koji sadrže zobene pahuljice u sastojcima”, opisala je dalje jedna mama.

Kao velika pomoć jednoj mami je dobro došla krema s cinkom. “Moj sin je imao stvarno gadan osip kad je bio jako mali. Probali smo različite kreme i ništa nije pomoglo. Tada mi je moja sestra predložila cinkovu mast i za nekoliko dana sve je nestalo”, još je jedan od saveta.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments