Foto: Prva

Karma, na sanskritu znači čin, delo, je pojam iz Indije koji označava svaku radnju koja pokreće lanac posledica. 

1. Karma se ne sastoji u tome da nas kažnjavaju za zlo koje smo učinili. Ne radi se samo o kazni. To je deo naše duše. Sve naše radnje su pod njenim uticajem.

2. Zakon karme je ovde da nam pomogne u kretanju kroz ovaj život. Patnje i nagrade i svi drugi izazovi koje nam život stavlja su ovde kako bismo mogli da pređemo u sledeće područje. Pomaže nam u razlikovanju ispravnog od pogrešnog kako bi nam pomogao da izaberemo bolji put za sebe.

Foto: Pexels

3. Nije važno da li je ova akcija velika ili mala. Nemojte misliti da vaši mali napori nisu dovoljno dobri. Svaka radnja se spaja i ima velike talase u budućnosti. Nikada ne možete znati kako vaša dela mogu uticati na drugog i kakvu promenu mogu izazvati.

4. Činjenje dobre karme zapravo će pozitivno uticati na vaš mozak. Tako barem kaže nauka.

5. Postoji način da rečima očistite svoju karmu. Ponekad, a da to i ne znamo, prizivamo lošu magiju. To je drevna čarolija koja može pomoći u jačanju karme.

Foto: Pexels

6. Kada shvatimo da i naše misli i najbeznačajniji postupci utiču na našu stvarnost, postajemo strpljiviji i prestajemo da činimo ishitrene radnje.

7. Takođe, to znači da se negativna karma koju smo do sada stekli, može promeniti. Jer potpuno je u našim rukama da vodimo svoju budućnost.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments