Šta su mitovi, a šta istine koji predviđaju pol deteta?

       

Najpoznatiji simptom je da pol zavisi od toga stoji li stomak visoko ili nisko. Priče tvrde da je visok stomak znak devojčice, a niski dečaka. Međutim, ne postoji naučni dokaz za ovu tvrdnju. Kako dete stoji u vašem stomaku zavisi od vašeg obliku tela, pa čak i godinama.

Stara priča glasi da su česte jutarnje mučnine znak da ćete verovatno dobiti devojčicu. Postoje neke studije koje delimično podupiru ovu tvrdnju, a navodno je u telu veći nivo HCG hormona zbog čega su mučnine intenzivnije.

Veliki apetiti- Studija iz 2014. godine posmatrala je 244 trudnih žena i otkrila da su one koje su nosile dečake unosile 10 posto više kalorija nego one koje su nosile devojčice. Imale su veći unos proteina, šećera i masti, i češće su posezale za hranom.

Neki ljudi smatraju da žene koje nose devojčicu imaju veći nivo estrogena u krvi, a samim tim su sklonije intenzivnijim promenama raspoloženja. Međutim, hormonalne promene karakteristične su za trudnoću generalno, pa nemaju veze sa polom deteta.

Konačna istina je da imate 50-50 šansu da pogodite pol deteta. Najsigurniji način otkrivanje na ultrazvuku oko 20. nedelje trudnoće. Rezultati s ultrazvuka su od 80 do 90 posto tačni, ako je beba u dobrom položaju.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments