Ispucale i suve usne koje se ljušte, mogu nastati iz raznih razloga, a u nastavku otkrijte i kako da ublažite ove simptome.

Od suvog, hladnog do toplog vremena, preko dehidratacije i načina života, do ozbiljnih oboljenja, ispucale i suve usne nastaju iz brojnih razloga. Smanjite ove simptome i ubrzajte zarastanje rana jednostavnim trikovima.

Piling usana

Kašiku meda pomešajte sa pola kašičice šećera i nežno utrljajte u usne. Med će nahraniti kožu, a granulasta struktura šećera ukloniće mrtve ćelije.

Masaža usana

Četkicom za zube lagano istrljajte usne, kako biste podstakli cirkulaciju.

Karmin za usne

Birajte karmin veoma pažljivo. Mnogi karmini isušuju dodatno kožu usana i doprinose listanju. Pre karmina svakako nanosite balzam za usne.

Prirodni balzam

Tri kašike kokosovog ulja pomešajte sa kašikom vitamina E i jednim pčelinjim voskom. Zagrejte dok ne proključa i uklonite sa vatre. Kada se ohladi, imate svoj balzam za usne.

Nega uvek i svuda

Na usne nanosite balzam, makar i u vidu kokosovog ili maslinovog ulja uvek, pa i nakon umivanja i tuširanja, jer mnogi sapuni i šamponi dodatno isušuju kožu usana. Nanosite ulje na usne i tokom spavanja za bolje rezultate.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments