Studija pokazala tri razloga zbog kojih se parovi najčešće svađaju

       
Foto: Lynda Spann

Saj za onlajn upoznavanje Elite Partner ispitao je 13.019 korisnika i otkrio da postoje tri najčešća razloga zbog kojih se parovi svađaju.

Neurednost

Ovo je jedan od glavnih razloga brojnih svađa. U anketi je 38% muškaraca i 47% žena navelo ovo kao najčešći uzrok svađanja.

Preterano korišćenje pametnih telefona

Istraživanje je pokazalo da ovo nervira podjednako oba pola- 25% ispitanika je navelo upravo manjak pažnje zbog korišćenja uređaja kao čest razlog izbijanja svađa.

Kašnjenje i finansije

Treće mesto dele dva problema- kašnjenje i finansije. 20% ispitanika navelo je nepoštovanje dogovora i probleme s finansijama kao uzroke svađa.

Istraživanje je takođe želelo da pokaže i kada se parovi najčešće svađaju, odnosno koliko se menjaju svađe tokom godina.

Tako su rezultati pokazali da nakon prvobitne zaljubljenosti najčešće do svađa dolazi tokom druge do treće godine veze. To objašnjavaju time da su leptirići popustili. Studija je potvrdila da je krizna sedma godina i to većinom zbog velikih životnih promena, kao što su proširenje porodice, odgajanje i finansijski problemi.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments