Subotički lekar inficiran koronavirusom, pre dve nedelje obavio dva carska reza

Načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva subotičke bolnice navodno dolazio na posao iako je imao vidne znakove oboljenja, kako su preneli lokalni mediji. Iz subotičke bolnice su istakli za Telegraf pre nekoliko dana da su registrovane ukupno 3 Кovid pozitivne osobe, jedna medicinska sestra i dva nemedicinska radnika.

Subotički lekar zaražen virusom Covid-19, kako je potvrdio Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“. On je u tu beogradsku bolnicu primljen 6. juna sa znakovima infekcije.

Pacijent iz Subotice primljen je u tu zdravstvenu ustanovu u „dobrom opštem stanju, stabilan, afebrilan, sa dobrom saturacijom na niskom protoku“.

„PCR test od 8. juna je Covid-19 pozitivan. Za 11. jun planiran je kontrolni RTG snimak i mogući transfer na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije do kraja nedelje, zbog prestanka statusa kovid-bolnice naše ustanove“, stoji u obaveštenju koje je redakcija Slobodne Subotice dobila od KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Taj portal je ranije preneo da je načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva subotičke bolnice navodno dolazio na posao iako je imao vidne znakove oboljenja, pri čemu nije bio izolovan.

„Prema svedočenjima više kolega, 27. maja je čak uradio dva carska reza. U isto vreme, njegovo odeljenje je zatvoreno zbog toga što je u međuvremenu zaraženo troje pripadnika osoblja odeljenja za ginekologiju i akušerstvo, kao i više trudnica i porodilja, od kojih se najmanje jedna nalazi na intenzivnoj nezi u Novom Sadu“, naveo je portal. Dodaje se da se trudnice iz Subotice upućuju u porodilišta u okolnim gradovima.

Međutim, pre nekoliko dana Telegraf je potražio odgovore u subotičkoj Opštoj bolnici kakvo je zaista tamo stanje.

„Obaveštavamo javnost da su u poslednjih nedelju dana u Opštoj bolnici Subotica registrovane ukupno 3 Кovid pozitivne osobe, jedna medicinska sestra i dva nemedicinska radnika. Svi se nalaze na bolničkom lečenju i stabilnog su zdravstvenog stanja“, kazali su iz ove bolnice za Telegraf.rs 5. juna.

U Opštoj bolnici Subotica kontinuirano se sprovode sve preporučene mere za rano otkrivanje, kontrolu i sprečavanje širenja Кovid 19, dodali su oni.

„Epidemiološka situacija u bolnici je stabilna, a rad se odvija uobičajeno, prema već planiranim aktivnostima“, objasnili su iz bolnice za Telegraf.rs.

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti