Svakodnevne navike koje treba menjati

       
Foto: USDA/ Science for News (Harvard University)Način na koji držimo mobilne direktno utiče na naše zdravlje. Dugo držanje, sa savijenim vratom razvija se nešto što naziva “tech neck”. Taj položaj može uzrokovati ukočeni vrat, mišićnu slabost i glavobolju. 

Pranje lica odmah nakon treninga izgleda kao dobra ideja za one koji vode brigu o svojoj koži. Iako to obično zaboravimo da uradimo i pre nego što počnemo da treniramo. Važno je pravilno da operemo lice i ukloniti svu šminku i prljavštinu pre treninga. Ako to ne učinite, onda se sve to kombinuje s znojem i zatvori pore.

Držanje nosa dok kijate može biti opasno. To može stvoriti probleme poput zadržavanje vazduha u grudima, pucanje bubne opne ili uticati na krvne sudove u mozgu. Kijanje je prirodni način da se nos “resetuje” i ukloni bakterije i prašinu i zato je bolje je ne prekidati ovaj proces.

Šoljica sveže kafe za mnoge je ključan podsticaj ujutru ili barem tako misle. Naša tela proizvode hormon koji se zove kortizol, koji se naziva i “hormon stresa”, jer se njegova proizvodnja povećava kada se bojimo ili pod stresom. Proizvodnja ovog hormona je ujutru velika, a kofein ometa ovaj proces. Telo tada stvara manje ovog hormona i više se oslanja na kofein, a mi dobijamo energetski podsticaj iz kafe umesto iz tela.

Ništa ne ubija bakterije bolje od sapuna. Pokušajte prati ruke kad imate priliku, umesto da upotrebljavate antibakterijska sredstva. Neki od nas su zabrinuti zbog svih štetnih bakterija oko nas i stalno koriste sredstva za čišćenje ruku,a uz stalno korištenje ovih sredstava bakterije mogu mutirati.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments