Sve više veza ne uspeva zbog jedne stvari, a nije novac

       
Foto: Allure

Psihološkinja i bračna terapeutkinja, dr B. Dženet Hibs, kaže da je ključ za rešavanje većine problema u odnosima, bilo da se radi o novcu, deci, seksu ili rodbini, kroz kreiranje zajedničkog osećaja pravednosti.

“Svi donosimo dozu ‘pravednosti’ u našu vezu koja se temelji na obrascima koje smo pokupili u svojoj porodici. Neki su stekli uverenja da muškarci brinu o porodici, a žene o deci i kući. Međutim, kad se različiti pogledi na pravednost sukobe, partneri ulaze u spiralu nezadovoljstva”, kaže ova psihološkinja.

“U sukobu zahteva svaki partner želi da se onaj drugi prema njemu odnosi pravedno. Pravednost se nalazi iza svih onih zajedničkih stvari- ciljeva, komunikacije, upoznavanja partnerovih potreba i romanse”, piše ova autorka. “Pravednost će na kraju ‘proizvesti’ poverenje, a to je atmosfera u kojoj vaš brak može dugo trajati. Možda ćete morati promeniti ponašanje, oboje transformisati svoju svest, a to će vas naterati i da budete hrabriji.”

Održavajte ravnotežu između davanja i uzimanja od partnera tako da se što češće stavite u njegovu kožu. Pokazujte često zahvalnost. Ako ste bili nepošteni, preuzmite odgovornost- to je najbolji prirodni lek za povređene partnerove osećaje. Partnera ne krivite nego, ako imate dokaza, suočite ga s činjenicama. Umesto da se žalite, jasno mu recite šta želite. Pokušajte videti neke stvari očima partnera, samo su neki od saveta dr B. Dženet Hibs.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments