Gumice u obliku žice starih telefonskih aparata već godinama su potpuni hit među ženama. Ne samo da zanimljivo izgledaju, već i mnogo manje oštećuju kosu od običnih gumica, pa ćete ih naći u neseseru skoro svake žene. A pogledajte ko stoji iza ovog izuma.

https://www.instagram.com/p/B7gpgrBoQit/?utm_source=ig_web_copy_link

Gumica za kosu koju ima svaka žena zove se “Invisibobble”, a žena koja stoji iza nje je Šveđanka Sofi Treles-Tvede (27). U vreme kada je smislila ovaj izum bila je studentkinja od 18 godina.

Ideja joj je došla sasvim slučajno – spremala se za žurku i na izlasku iz stana za oko joj je zapao stari fiksni telefon i žica koja spaja slušalicu i aparat. Iščupala ga je i vezala njime kosu. Veče je, kaže, bilo ludo i u igri je bilo mnogo alkohola pa je legla čim se vratila kući, i to vezane kose, ali kada se ujutro probudila mamurna, primetila je jednu stvar – glava je uopšte nije bolela od repa kao što bi je bolela sa običnom gumicom.

Odmah se rodila ideja i pozvala je svog sadašnjeg dečka Feliksa Hafu koji joj je sada poslovni partner, i počeli su da rade na prototipu gumice.

Na kraju je, kaže, došla u kontakt sa proizvođačem telefonskih žica i sa njim sklopila dogovor da žicu koja se koristi za proizvodnju skrati i napravi od nje potpuni krug.

– Prvi set gumica bio je grozan, ali znala sam da je ideja dobra, pa smo je podešavali i na kraju smo došli do konačnog proizvoda i rođena je “Invisibobble” – kaže ova devojka.

Rešila je da napravi pakovanje od tri gumice koje koštaju po pet funti po kutiji.

Onda su 2012. godine sklopili dogovor sa proizvođačima u Kini i počela da prodaje mnogo više, a 2013. godine popularnost gumica je eksplodirala.

– Cimerke su mi se smejale kada sam tek počela i posprdno me zvale “preduzetnica”, a danas godišnje zarađujem preko 16 miliona funti – zaključuje ona.

Izvor: zena.blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments