Foto: WORLD OF BUZZ

Plavo svetlo s vašeg mobilnog, laptopa i drugih uređaja može uzrokovati oštećenja, prerano starenje i hiperpigmentaciju kože.

Prema rečima stručnjaka, vreme koje tokom dana provedemo ispred različitih ekrana može drastično uticati na zdravlje kože.

Plavo svetlo je inače poznato kao visoko energetska vidljiva svetlost, piše britanski Sun. Ona jako šteti ljudskoj koži, a u istraživanju koje je sproveo magazin Glamour čak 79 posto ispitanika se izjasnilo da proverava mobitele čak i pre spavanja.

“Plavo svetlo može uticati na starenje vaše kože, pa ćete se činiti starijima nego što stvarno jeste. To se često vidi kod ljudi s tamnijom kožom”, objasnila je dr Svet Raie iz Britanskog udruženja dermatologa.

“Teorija da plavo svetlo prodire dublje u kožu od UV zraka se pokazala poprilično istinita. Upravo sada se proučava kakav i koliki je stvarni učinak plavog svetla na kožu”, objašnjava dermatološkinja.

“Bubuljice na jednom obrazu mogu biti povezani s upotrebom mobilnog, gde prljava površina zaslona, kombinovana s toplinom i vlagom, može podstaći jači rad lojnih žlezda”, objasnila je doktorka Andžali Mahato.

“Kontinuirano gledanje prema dole i čkiljenje menja konture lica, a dovodi i pojavljivanja podbradka” rekla je slavna facialistkinja Nikola Džoš.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments