Foto: The Guardian Nigeria

Veza između majke i bebe se stvara tokom svih devet meseci.

Prema jednoj od studija, fetus može da oseti psihološko stanje majke. Oni dobijaju signale kroz telo majke, pa tako ona utiče na to kako će se beba osećati.

Zato u trudnoći žena treba da oseća uvek naboj pozitivnih emocija i da ih iskoristi maksimalno. Srećna mama- srećna beba.

Ali, bebe najviše uživaju u ovim stvarima kada su u stomaku (a i kada malo odrastu):

SLATKA HRANA- Od 13. do 15. nedelje trudnoće, bebe počinju da razaznaju ukuse, jer amnionska tečnost ima ukus hrane koju majka jede. Bebe su prilično naklonjene slatkim stvarima jer ih to priprema za dojenje.

TOPLE KUPKE- Kada su dovoljne velike da su pripijene uz majčinu kožu, one osećaju promene temperature. Zato je vrela kupka opasna i neprijatna za njih, ali i vas. Međutim, topla kupka čini bebu opuštenom. Tu pomaže i zvuk vode.

SLUŠANJE GLASA- Između 25. i 26. nedelje trudnoće bebe odgovaraju na zvuke izvan materice. Vaš glas bebe znaju da prepoznaju pošto ste uvek sa njima i vaš glas im je stoga jasniji. Drage buduće mame, zato čitajte, pevajte i pričajte svojim bebama. Isto važi i za muziku.

MAMIN SMEH- Ultrazvuk pokazuje da se fetusi bacaju gore i dole dok se njihove majke smeju. Hormoni sreće koje majka tada luči pozitivno reaguju na bebe.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments