U kojim godinama muškarci i žene sebe smatraju odraslim osobama?

       
Foto: HuffPost UK

Muškarci se smatraju odraslim sa 26 godina, dok je za žene ta granica sa 23 godine.

Istraživanje urađeno na 2.000 Amerikanaca zatražilo je da preciziraju u kojoj godini su se osećali kao da su potpuno odrasle osobe, a rezultati su dali nalaz da žene taj osećaj prepoznaju ranije u životu.

Ali, kada su ih pitali koje su im “omiljene godine”, prosečni milenijalci su odgovorili da bi voleli da zauvek imaju 23 godine, a bebi bumeri 32 godine.

Ono što su ispitanici smatrali da su znaci svog sazrevanja u odrasle osobe su- lični budžet (55%), kupovina kuće (54%), podnošenje ličnih poreza (52%), praćenje kreditnog budžeta (48%), ulaganje u penzioni fond (46%), pranje veša (43%), zakazivanje redovnih lekarskih pregleda (38%), pravljenje spiska za odlazak u prodavnicu (35%), spremanje večere tokom cele nedelje (33%) i gledanje noćnih vesti (31%).

“Bili smo veoma zainteresovani da saznamo kako mladi na prelazak u odraslo doba i kako su se vremena promenila sa čitavom idejom odrastanja”, rekla je Šenon Gilret, iz kompanije koja je uradila anketu. “Deo procesa je da više nema roditelja da vam govore šta da radite, šta treba da jedete… pa odjednom shvatite da ste sami zaduženi za svoj život, a za neke to zna da bude čudan osećaj.”

Anketa je pokazala i da su mlađe generacije romantičnije od starijih, a da je prosečno vreme odlaska u krevet 21:16, a da će osobe preko 50 godina pre posegnuti za parčetom pice od mlađih generacija.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments