Foto: www.self.com

Trudnicama se preporučuje spavanje osam sati noću, a novo istraživanje koje je provelo Happy Beds pokazuje koji su uzroci česte nesanice kod trudnica.

Kompanija je sprovela anketu na 2000 roditelja u Velikoj Britaniji kako bi saznali s čime se suočavaju parovi tokom trudnoće. Istraživanja je pokazalo da 91 posto roditelja koji očekuju dete imaju besane noći, a žene u proseku spavaju samo pet sati tokom noći.

Problemi sa spavanjem su nešto što gotovo svaka trudnica doživi zbog različitih razloga, od telesne neprijatnosti do zabrinutosti.

“Krevet ili dušek koji je godinama bio prijatan odjednom može postati najneprijatniji na svetu i zbog njega se žena i njen partner mogu osećati bespomoćno”, objašnjava specijalista za spavanje Džoj Ričards.

Foto: Baby Chick

Takođe, stomak koji raste može otežati spavanje kod žene, ali postoje i drugi uzroci. Istraživanje je pokazalo da 63 posto žena ne uživa u spavanju, jer se ne može okrenuti ili im je neprijatno zbog bolova, mučnine, vrućine i grčeva u nogama.

Čak 15 posto trudnica tvrdi kako ih hrkanje partnera održava budnim. Besane noći uzrokuju mnogo uznemirenosti, pa je 57 posto žena često u suzama zbog iscrpljenosti. Pokazalo se da partneri podržavaju svoje žene, tako trećina partnera spava odvojeno kako bi im pomogli mamama da se odmore. Nakon neprospavanih noći tri od četiri trudnice teško se ujutro bude.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments