Ukrajinska predstavnica diskvalifikovana sa Evrovizije

Foto: Instagram

Nakon što je u subotu pobedila na takmičenju u svojoj zemlji, pevačica Ana Korsun (poznatija kao Maruv), diskvalifikovana je s ovogodišnjeg Eurosonga.

S pesmom ‘Siren Song’ je osvojila publiku i gledaoce koji su joj omogućili pobedu na Vidbiru, ali samo pet sati nakon ta odluka je promenjena.

Ukrajinska javna televizija je od nje zahtevala da odloži svoju turneju u Rusiji. Ana je imala 48 sati roka u kojem je trebalo da potpiše ugovor, ali ona je to odbila da uradi.

„Bila sam jako srećna što sam pobedila i što ću s velikim ponosom predstavljati svoju domovinu na tako velikom takmičenju. Ali, nakon sastanka jednostavno nismo mogli pronaći zajednički jezik. Nije uopšte problem u koncertima širom Rusije. Glavne nesuglasice dovele su do drugih klauzula, koje ako potpišem, postaju moje obaveze. Ja sam državljanka Ukrajine, plaćam poreze i iskreno volim ovu zemlju. Ne znam zašto se muzičko takmičenje pretvara u promociju političara. Ja sam muzičarka, a ne šišmiš u političkoj areni“, napisala je Maruv ispod fotografije na Instagramu.

Maruv je otkrila kako ugovor uključuje i klauzulu koja joj zabranjuje improvizaciju na pozornici i komunikaciju s bilo kojim novinarom bez dopuštenja javne televizije. Takođe, po ugovoru Ana bi sama trebalo da finansira put na Eurosong. Ukoliko bi prekršila ugovor, pevačica bi morala da plati kaznu.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti