Foto: National Geographic

Pompeja, antički grad koji se nalazio blizu današnjeg Napulja u Italiji, uništen je u erupciji vulkana Vezuv 79. godine. Istraživanja su započela u 18. veku, kada su iskopani hramovi, kupatila, pozorišta, javne kuće, pa čak i stanovnici koji su izgoreli i ostali prekriveni okamenjenom lavom.

Turistkinja iz Kanade, koja je pre 15 godina posetila ovu turističku i istorijsku atrakciju, tokom ove posete je ukrala jedan od artefakta. Međutim, to niko nije otkrio da nakon toliko godina nije vratila ukradeni istorijski predmet.

Leggo piše kako se ne zna se ko je tačno u pitanju, jer je žena artefakt u paketu anonimno ostavila u jednoj turističkoj agenciji u blizini Pompeje. U paketu je bilo i pismo izvinjenja.

Foto: Business Insider

“Ovaj predmet sam ponela sa sobom kada sam 2005. godine posetila Pompeju. Bila sam mlada i glupa. Htela sam da posedujem deo istorije”, objasnila je žena koja se potpisala kao Nikol.

Ali, ona nije uzela mali kamen, ona je ukrala amforu, komade keramike i dva komada mozaika.

“Ispostavilo se da ovi predmeti imaju mnogo negativno energije. Imam 36 godina i dva puta sam imala rak dojke. Moja porodica i ja imamo finansijskih problema. Dobri smo ljudi zato ne želim ovu kletvu da prenesem na svoju porodicu i decu. Užasno mi je žao i nadam se da ću se jednog dana vratiti u vašu lepu zemlju i lično se izviniti”, stoji u pismu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments