Foto: Travel + Leisure

Fotograf Greg Sigal putovao je svetom kako bi fotografisao decu iz različitih kultura okruženu hranom koju jedu na nedeljnoj bazi.

On je za tri godine posetio devet zemalja (SAD, Indiju, Maleziju, Nemačku, Francusku, Italiju, Senegal, Ujedinjene Arapske Emirate i Brazil) i sve slike pretočio u knjigu.

Svako dete je sa svojim roditeljima vodilo detaljan dnevnik o svemu što pojede u nedelju dana, a zatim ih je Greg fotografiše s tom hranom.

Maležanka Beril O Džin ima 8 godina i njeno omiljeno jelo su špagete karbonara, a đumbir ne voli. Zajedno s mamom i braćom uzgaja spanać i kinesko zelje na balkonu, a zabranjeno joj je da pije sokove.

Amelia (12) sa Sicilije okružena je šarenom hranom: zelenom bojom mahuna i tikivica, crvenom bojom paradajza, žutom bojom paprika i kukuruza. Kutija pice je sve što Amelia jede na nedeljnoj bazi, a da nije domaće.

Ishrana dece iz Mumbaija u Indiji: foto: thegingerbreadmum

Daria Džoj iz Amerike ima 6 godina i obožava testeninu, slaninu, kokice s maslacem, čokoladu i sve druge slatkiše, posebno sladoled. Odbija da jede voće i povrće bilo koje vrste, a čak je i kao manja odbijala je da jede kašice od banana ili jabuka.

Hesus iz Meksika živi s mamom i dve sestre u jednosobnom stanu. Jedini obrok koji Hesus jede većinu dana je večera. Budući da 1 sat mora da putuje do škole, to mu ne ostavlja vremena za doručak, a ručak u školi često nije najprimamljiviji tako da uglavnom pojede samo komad voća. Njegova mama većinu večeri priprema piletinu i pirinač, a za posebne prilike napravi njegovo najdraže jelo: tamales sa čili umakom.

Sira iz Senegala u Africi na nedeljnoj bazi jede ribu, voće, povrće, orašaste plodove, a svi obroci osim povremenih slatkiša, su domaći. Na istraživanju sprovedenom na Kembridžu, devet od deset zemalja s najzdravijom ishranom nalazi se upravo u Africi.

Kavakani Javalapiti ima 9 godina i živi u jednom od plemena Brazila. Uglavnom jede ribe, tapioke, voće i orašaste plodove. Kako je rekla Kavakani potrebno je pet minuta kako bi uhvatio svoj obrok- samo treba da odeš do reke sa svojom mrežom.

Kavakani iz Brazila; foto: Gregg Segal

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments