Više tetovaža na ženi znači veće samopouzdanje

       
Foto: YouTube

Istraživanje američkih naučnika otkrilo je da postoji snažna povezanost žena koje imaju više tetovaža i njihovog samopouzdanja.

Sociolog Džerom Koč sa Univerziteta Teksas Teh vodio je 2015. godine istraživanje koje je otkrilo da žene s više tetovaža pokazuju više samopoštovanja u odnosu na one s manjim brojem ili one bez tetovaža.

Anketirano 2.395 studentkinja sa šest američkih univerziteta. Ispitane su o broju tetovaža koje imaju, kao i o njihovom nivou depresije i samopouzdanja. Takođe, postavljana su im pitanja u kojima je trebalo da se izjasne jesu li ikada razmišljale ili pokušale samoubistvo.

Poznata tattoo umetnica Ket Von Di; foto: Refinery29

Rezultati su pokazali da je za žene samopoštovanje raslo s povećanjem broja tetovaža. Žene koje su svoje telo ukrasile s više tetovaža takođe su imale problematičniju prošlost i bile sklone da priznaju depresiju.

Studija je otkrila da tetovaže ponekad služe kao mehanizam suočavanja s prošlošću.

“Baš kao što preživeli od raka dojke i žrtve zlostavljanja neretko telo ukrase tetovažom i pirsingom kako bi prekrili fizičke gubitke, mi mislimo da su žene koje su učestvovale u našoj studiji možda pokušale da obnove emocionalne gubitke s više tetovaža”, pišu autori studije.

Foto: Pinterest

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments