Foto: YouTube

Istraživačica Kite Son rekla je: “Iako je poznato da žene vole visoke muškarce u parenju iz evolucijskih razloga, nijedno istraživanje nije istražilo čini li viši suprug svoju ženu srećnijom. Mislim, sigurna sam da “evolucijski razlozi” nisu nešto što žena ima na umu kad izlazi s višim frajerom.”

Istraživanje koje je Son pokrenula nakon što je videla da nema dokaza o sreći žene uz visokog muškarca koristila je nacionalno reprezentativne podatke iz Indonezije.

Veća visinska razlika u bračnom paru bila je pozitivno povezana sa ženinom srećom. Takve veze trajale su dugo, ali bi se na kraju raspršile i prekinule. Bez obzira što su neke veze prekinute, trajale su mnogo duže kada su parovi bili visoki muškarci i niske žene. U osnovi, visina muškarca je bitna za ženu.

“Evolucijski bi se moglo reći da bi žene više volele visokog muškarca jer, ako se svađaju, on će biti jači i moći bolje da odbije fizičke pretnje svojoj porodici. Međutim, ako viši ne bude jači, brži i pametniji, visina ne bi činila neku posebnu prednost. Viši muškarci se mogu činiti samo jačima, jer visinu povezujemo s težinom i snagom”, izjavila je profesorka Suzan Kraus Vajtburn.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments