Vlasnik modnog brenda Topshop optužen za seksualno uznemiravanje

Foto: ABC.es

Ser Filip Grin, britanski milijarder, je demantovao ove optužbe.

Nakon što su se britanski mediji raspisali o tajanstvenom britanskom biznismenu koji je zlostavljao žene, parlamentarac Piter Hejn ga je imenovao.

Grin je navodno zlostavljao pet osoba, a kasnije im nudio veliki novac za ćutanje. Milijarder je demantovao optužbe, ali Daily Mail se prisetio skandala iz januara koji mu ne ide u korist.

Naime, tada je održana godišnja dobrotvorna večera humanitarnog društva Presidents Club, događaj vrlo blizak Grinu. The Financial Times je tada izneo optužbe da je ta večera zapravo zamka za zlostavljanje mladih žena koje su tamo zaposlene kao hostese.

Jedna hostesa je tada opisala kako joj je jedan gost tokom večere pokazivao penis, a od druge se tražilo da se skine i pleše na stolu. Grin je na sve to izjavio kako se „tamo nije događalo ništa što se inače ne može videti u svakom londonskom noćnom klubu“.

Grina su i njegovi zaposleni opisivali kao „odvratno ljudsko biće“ jer bi svojim vređanjem dovodio ljude do suza. Jednog zaposlenog je navodno otpustio tako što ga je pozvao u svoju kancelariju, pokazao mu hrpu gotovine na stolu i rekao mu: „Ovoliko si me koštao. Letiš“.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti