Zaposleni u ovim strukama češće varaju od ostalih

       

Sociološka, umetnička, politička i kulturna zanimanja su na listi, ali na poslednjem, 13. mestu. Tek jedan posto ispitanika i “varalica”,  radi u ovim područjima.  

Na portalu Ashley Madison, portalu za “varalice”, sprovedeno je istraživanje u kojem je učestvovalo više od hiljadu korisnika te društvene zajednice, a rezultati su pokazali da ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru.

Radna mesta u području marketinga, poslova socijalnog rada, uslužnih delatnosti, zahtevaju dobre komunikacijske veštine, pa se time povećava mogućnost prevare. Četiri posto ispitanica i osam posto ispitanika radi u području marketinga i komunikacija što je ovakva radna mesta stavilo na deveto mesto liste.

Još je više varalica zaposlenih u područjima finansijskog poslovanja i obrazovanja. Među varalicama, oko osam posto žena i devet posto muškaraca radilo je u finansijskom sektoru, a četiri posto u sektoru obrazovanja.

Preduzetništvo se pokazalo četvrtom najpopularnijom profesijom na ovom popisu među korisnicima jer podrazumeva mnogo vremena na poslu, odsustvovanja od kuće, poslovnih putovanja i sl.

IT sektor je na trećem mestu, medicinski na drugom, s visokim brojem žena među varalicama, čak 23 posto u odnosu na pet posto muškaraca.

I prvo mesto neslavne titule zanimanja u kojem je najviše varalica svojih partnera je- prodaja, trgovina, građevina. Radnici ovih zanimanja najčešće varaju svoje partnere i na ovim poljima “caruju” muškarci varalice s 29 posto u odnosu na četiri posto žena u istim sektorima.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: