Foto: Pexels

Sigurno ste primetili da su dlačice na četkici za zube uglavnom raznobojne. Razlog za to nije (samo) estetske prirode, već praktične.

Žena po imenu Džes, koja radi kao učiteljica u Ontariju, na TikToku je objasnila zašto su dlačice na četkici raznobojne i zapanjila mnoge.

– Boja koje ima najmanje – najčešće se nalazi na vrhu, služi da vam pokaže koliko vam zapravo paste za zube treba. Nije potrebno da nanosite pastu celom dužinom dlačica – objasnila je ona u videu.

Džes zatim pokazuje četkicu za zube koju drži u ruci i dodaje:

– Potrebno vam je paste za zube otprilike u veličini zrna graška, to je ovaj tamno plavi deo ovde.
Ona je istakla da je isto i sa dečjim četkicama za zube, samo što je na njima najmanji deo boje, na koji treba staviti pastu za zube, najčešće u sredini.

– Evo je ovde dečija četkica za zube, možete da vidite plavu boju u sredini koja vam pokazuje koliko paste za zube je potrebno – kaže ona kasnije na snimku.

Mnogi su bili zaista iznenađeni ovim otkrićem, o čemu svedoče i komentari: “Pa, onda, moj život je laž i ništa ne znam da radim”, “raspamećena sam… nisam ovo znala ranije”…

@jmac8781 stop wasting toothpaste#lifehack#todayyearsold#thingsyoudidntknow#didyouknow#toothbrushhack#hacks#lifelesson#over30#over40#over50#over60#over70 ♬ Taste It – Ikson

Kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments