Претрага
Претрага
Close this search box.

Zašto su jaja verovatno najzdraviji doručak?

Najnovija istraživanja pokazala su da su jaja prava superhrana, jedna od najzdravijih hrana na svetu. 

Jaja sadrže minimalnu dozu ugljenih hidrata i mnogo proteina i masti. Sve to znači da zasite i saveznik su u gubitku kilograma. Na 30 gojaznih žena sprovedeno je opsežno istraživanje. Pola žena za doručak je jelo jaja, a druga polovina krofnu. Oba obroka imala su jednak broj kalorija. Žene koje su jele jaja osećale su se sitije i unosile su manje kalorija u narednih 36 sati. Nakon 8 nedelja, žene iz grupe koja je doručkovala jaja izgubile su 65% više kilograma i 16% više telesne masti. Dakle, jaje za doručak stvarno je pametna odluka.

Sadrže gotovo sve vitamine i minerale koji su potrebni za normalnu funkciju tela. Samo jedno jaje sadrži 6% preporučene dnevne količine vitamina A, 9% preporučene doze vitamina B12 i čak 15% preporučene dnevne doze vitamina B2.

Kolin je važan nutrijent za čije postojanje mnogi ljudi uopšte ne znaju. Pripada grupi vitamina B, a odgovoran je za izgradnju ćelijskih membrana i brojne druge ćelijske funkcije. S obzirom da je u hrani pojavljuje retko, većina ljudi zapravo je u deficitu, pa je jaje, koje sadrži čak 100 mg kolina, sjajan izvor ovog nezamenjivog nutrijenta.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti