Američki gastroenterolog otkriva koje namirnice preporučuje svojim pacijentima

       
Foto: colink

Dr Vil Bulsivic sa klinike u Čarlstonu, veliki je zagovornik vlakana, toliko da je o njima napisao i knjigu.

Takođe, veliki je zagovornik zobenih pahuljica.

“Lepota u njima je što su puni prebiotičkih vlakana koji se zovu beta glukan i poboljšavaju imunološki sistem”, kaže. Uz to preporučuje i dodavanje drugih zdravih namirnica i izbegavanje šećera.

Voće poput borovnica, jagoda i breskvi imaju vlakna i prirodno su slatka, a orašasti plodovi su takođe puni vlakana.

Od začina dodaje cimet, đumbir i kurkumu kao podršku probavi. “Sva tri začina imaju protivupalno i blagotvorno delovanje na svoj jedinstven način”, objašnjava. “Cimet pomaže kod ravnoteže šećera u krvi. Đumbir ima zasluženu reputaciju za ublažavanje probavnih simptoma, a pomaže i kod lečenja creva. Kurkuma sadrži kurkumin s nekim izvanrednim lekovitim svojstvima, uključujući zaštitu jetre i suzbijanje karcinoma.”

Preporučuje smutije kao odličnu kombinaciju voća i povrća za jutarnji obrok.

Autor: nsuzivo.rs

 

Komentari: