Godži bobice- superhrana sa Himalaja

       
Foto: Healthline

Nutricionisti ih svrstavaju u superhranu zbog snažnog antioksidacijskog učinka.

Stižu s Himalaja i u azijskim zemljama se vekovima koriste ne samo kao namirnica nego i u medicini, a odnedavno se ove male crvene bobice mogu pronaći i u kozmetičkim proizvodima. Zahvaljujući moćnom antioksidacionom svojstvu i odličnom izvoru nutrijenata (uključujući vitamine A, B2 i C te kalcijum, magnezijum, gvožđe i brojne esencijalne aminokiseline) ekstrakt godži bobica podmlađujuće i revitalizirajuće deluje na kosu i kožu jer poboljšava sintezu kolagena.

Kako su UV zraci jedan od glavnih uzročnika starenja kože, tj. produbljivanja bora i hiperpigmentacije, smanjite rizik od preuranjenog starenja kože konzumiranjem godži bobica i probajte kreme koje sadrže njihove aktivne sastojke.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: