Foto: Military Times

Debljina je povezana s dve trećine vodećih uzroka smrti od nezaraznih bolesti širom sveta, a te bolesti u različitoj meri pogađaju muškarce i žene, pokazala je studija sprovedena na Oksfordu.

Rezultati studije otkrili su da gojazne žene češće oboljevaju od dijabetesa tipa 2 u poređenju s gojaznim muškarcima, dok muškarce s viškom kilograma češće pogađaju hronične bolesti pluća i hronične bolesti bubrega.

Majkl Holms, jedan od stručnjaka koji je radio na studiji, upozorava za portal Medikal Ekspres da su posledice kobne, povezane sa širokoim spektrom bolesti koje rezultiraju smrću i da treba što pre provesti zdravstvene mere prevencije ovog globalnog zdravstvenog problema.

Foto: The Telegraph

Uticaj gojaznosti se različito odražava kod muškaraca i žena, što bi trebalo uzeti u obzir kod definisanja strategije javnog zdravlja i preventivnih mera usmerenih na muškarce i žene.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar
04/11/2019 13:20

Garcinia deluje tako da sprečava delovanje enzima (citrate liaze) koji te kalorije pretvara u masnoću. Kao rezultat, telo će sagoreti postojeće masne zalihe i tako pomoći u gubitku težine kada se koristi uz odgovarajući režim ishrane i program vežbanja. Kada se dovoljna količina glikogena nakupi i pohrani u jetri, poruka se šalje u mozak pokazujući da je u organizam unešena dovoljna količina hrane. Taj postupak se naziva refleksom sitosti i smanjuje želju za unošenjem dodatne količine hrane. Takođe pomaže u održavanju idealne težine.